Hornblasia

Ekkor:
Kezdőnek mondanám magam a környezettudatos életmód terén. Igyekszem a legtöbbet tenni a környezetemért.
Legelsősorban esővizet gyűjtök a virágaim öntözéséhez (viszonylag sok növényt tartok a lakásban). Ezt petüveggel teszem, így hasznosítom őket újra.
Autó helyett a tömegközlekedést használom, vagy biciklizem (amit imádok, mivel hatalmas szabadságérzetet ad és jó kondiban is tart), vagy pedig sétálok, amit szintén nagyon szeretek, mivel megszállot kavics- és madártollgyűjtő vagyok, így fel tudom őket szedni.
Bevásárláshoz vagy papírtáskát, vagy pedig textil táskát használok. Nem vásárolok műanyag vagy nejlon zacskókat.
Spórolok a villannyal és a vízzel. Sosem ég feleslegesen egy lámpa sem a környezetemben és nem folyik feleslegesen a víz a csapból, bárhol is járjak. A porszívózás helyett is inkább felsöprök.
Ritkán iszok petüvegből. Többnyire inkább csapvizet iszok.
A régi ruháimat újrahasznosítom vagy átalakítom más ruhadarabbá. Mindig turkálóból vásárolom a ruháimat.
Amikor csak tehetem, olyan termékeket vásárolok, melyek nincsenek csomagolva, vagy papírcsomagolásúak.
Már egy ideje nem szokásom ajándékokat vásárolni. Inkább készítek valamit saját kezűleg az újrahasznosítás végett, valamint így sokkal személyesebb a meglepetés.
Inkább befőttes üvegű termékeket vásárolok, mintsem konzerveseket. A befőttes üvegeket így újra hasznosíthatom a konyhában, háztartásban vagy akár lakásdekorációként is remek dolgokat lehet belőlük kihozni (ahogy a petüvegből is).
Igyekszem minél kevesebb kémiai tisztítószert használni. A közeljövőben szeretném kipróbálni a vadgesztenyét ruhamosáshoz, mivel állítólag van olyan hatékony, mint a mosódió.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..