Szilvi

Ekkor:

Megvolt Homokmégyen a gyereknap. 10 kg lisztből dagasztottam lángost. Készítettem limonádét, jeges teát és tisztított vizet is a gyerekeknek. Figyeltem rá, hogy mindeközben minél kevesebb hulladékot termeljek:

A palackokat amiben az italokat szállítottam még egy kenu túráról hoztam a társaimtól. Egy hétig tisztított vizet vittem bennük az iskolába a gyerekeknek meg a dolgozóknak mert klórozták a vizet. Most itt használtam őket, majd landolnak a szelektívben.

A konyháról vittem műanyag tányérokat és poharakat, amiket elmosogattam, így mi nem termeltünk szemetet. A tejfölös vödröket és poharakat majd újrahasználjuk.

A lángost az olajból szűrőre szedtem így ott sem keletkezett szemét csak a papírtörlő amivel a gyerekek megtörölték az arcukat és kezüket.

Ez egy elég nagy rendezvény volt így volt büfés is. Természetesen a gyerekek nagyon sok jégkását a felnőttek pedig sört ittak. Engem is egyből kínáltak sörrel, kávéval, de visszautasítottam, mert kávét ittam mielőtt elindultam, sört pedig alapból nem iszom. De meg is jegyeztem nekik, hogy a hulladék keletkezése miatt sem iszom dobozos italokat.  Mondták is milyen jól felszerelkeztem…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..