Viki

Ekkor:

Pár dologgal kapcsolatban úgy döntöttem, ráfordítok egy kicsit több energiát. Utólag jöttem rá, hogy sok esetben a környezetbarát megoldások olcsóbbak, praktikusabbak, és nem is feltétlenül járnak több melóval.

Nem kérek szatyrot, hátizsákot viszek (amúgy kényelmesebb). A piacon, ahol vásárolok, amúgy sem adnak mindenhez mázsányi műanyag csomagolást.

Rájöttem, hogy a közlekedés környezetbarát módja egyben a legpraktikusabb is. Bringázom, ami a belvárosban bármi másnál gyorsabb, kellemesebb és olcsóbb. Lelkesen használom a carshare szolgáltatás elektromos kisautóit. Hosszabb utazásaimra autómegosztó weboldalakon keresek útitársat.

Persze szelektíven gyűjtöm a hulladékot, a használt étolajat is összegyűjtöm, és leadom a benzinkúton.
(Oké, ez kb 5 perces kitérő a munkahelyemre menet)

Legtöbbször használtan veszem a ruháimat, ennek is sok előnye van azon túl, hogy környezetbarát megoldás. Olcsóbb, és sokkal nagyobb a választék, érdekesebb darabokhoz lehet jutni.

LED izzót használok, és azt sem égetem feleslegesen.

Nem használok papírtörlőt.

Bár lakásban élek, apró dolgokat, pl zöldfűszert, chili paprikát, vagy koktél paradicsomot tudok itthon termelni. Ha nagy leszek, és lesz egy konyhakertem, sokkal több mindent meg fogok termelni, mert sokkal finomabb!

Ecettel, szódabikarbónával takarítok klóros vegyszerek helyett. Ez is hatékony és nagyon olcsó, bár nem árt kiszellőztetni utána.

Csapvizet iszom, szénsavas ásványvíz helyett is szódát csinálok otthon. Kulacsban viszek ivóvizet. Ez is praktikusabb, és olcsóbb megoldás, higgyétek el, sokkal egyszerűbb, mint kartonszám felcipelni az ásványvizet a második emeleti otthonomba, ráadásul Magyarországon a vezetékes víz kiváló minőségű.

Sok minden van, amit szeretnék még megtenni. Például Kipróbálnám a mosódiót mosószer helyett, és szeretném csökkenteni az általam termelt hulladék mennyiségét. Visszatérek majd, és elmesélem, hogy sikerült 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..