Zsuzsi

Ekkor:

Örülök a kezdeményezésnek, így gondoltam, bár nem vagyok egy nagy író, mégis erőt veszek magamon és megosztom veletek én mit tettem és teszek a környezetemért.

Jelenleg Seychelle szigeteken lakom, erre mindenki első reakciója, de jó nekem… Valóban bár itt sincs kolbászból a kerítés, mindenhol vannak előnyök és hátrányok. Az egyik ilyen, a helyiek hozzáállása a tengerparthoz és a csodás paradicsomi környezetükhöz. Minden további lelkiismeret-furdalás nélkül, landol a sörös üveg, kólás doboz, műanyag flakon, csipszes zacskó és egyéb a homokban és az  gyönyörű zöld környezetben. Szerencsére két kisfiam (2,5 és 4,5 évesen) már magától szól, hogy “Anya megint valaki szemetelt…”. Tanítom nekik, hogy feleslegesen ne tépjenek le virágot, ágakat, hiszen mennyivel szebb ha holnap is látjuk a fán a virágot.

Mivel az én szemléletemben a környezetbe az emberek is bele tartoznak, a legnagyobb munkát ebbe fektetem. Megtanítani nekik, hogy vigyázzanak és tiszteljenek másokat. Ez igazából, nekem is jó tanulás, hisz példát kell mutassak, vagy hiába is dumálok. Hogy legyen udvarias, és hogy a nagyobbak, erősebbek feladata a kisebbek és gyengébbek védelme. Hiszen szituációtól függően, ő bármelyik oldalon állhat. Ha épp ő az erősebb, ő védjen és ha ő lesz elesett a helyzetben, milyen jól esik neki ha más a védelmére siet. Ez elég sok munka, de elolvadok, mikor nagyobbik fiam szélesre tárja az ajtót és engem és kisöccsét előre enged, büszke mosollyal . Mikor magától azt mondja, adjak inkább előbb a kis tesónak turmixot, mert ő éhesebb vagy az oviba megvédi az akváriumban a rákot egy durva kisfiútól és még a annak erőszakossága sem tántorítja el céljától. Akkor érzem, megéri. Hiszek abban, hogy ha így nőnek fel és mindenkit és mindent megtanulnak becsülni és tisztelni, szebb világban fogunk mi is élni.

Remélem egy év múlva fényévre leszünk mai környezettudatosságunkhoz képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..