Andi

Ekkor:

“Úgy kezdődött a napom, hogy biciklivel mentem dolgozni. Egy fok volt, és nem esett semmi az égből, ennél több nem is kell.

Néhány hónapja kaptam a férjemtől, és azóta minden nap megkérdezem magamtól, eddig miért nem biciklivel jártam? Gyors, hatékony és óriási szabadságérzetet ad!
A szelektív hulladékgyűjtés alap. Villany sosem ég feleslegesen, vizet sem folyatunk, ezt a gyereknek is alapszemléletként adjuk át, nagyon fogékonyak. Ügyesebben lekapcsolják a villanyt, mint sok felnőtt a családban pedig csak 2,5 és 5,5 évesek. Aktuális téma a Fokvárosban közelgő Day Zero, ahol jelenleg 50 liter, de hamarosan 25 liter lesz a napi vízhasználati kvóta fejenként. Erről is sokat beszélgetünk, hogy az mire is elég tulajdonképpen. Döbbenten hallgatják, hogy az ottani gyerekek soha nem fürödhetnek nagy kád vízben…
A joghurtos, vajas dobozokat koszosan nem dobjuk a szelektív gyűjtőbe, a külön mosogatásuk meg ugye megint csak felesleges vízhasználat. Erre szuper megoldás, ha a mosogatógép felső részébe csak rádobáljuk a poharak tetejére a dobozokat, így még helyet sem foglalnak és a gép tökéletesen elmossa ezeket is, plusz energiaráfordítás nélkül.
Ami még nagy felfedezés, a mosószóda, ami abszolút környezetbarát, olcsó és kenterbe veri az összes drága környezetszennyező mosószert. A nátrium-perkarbonát pedig gyönyörűen kiszedi a gyümölcs- és egyéb makacs foltokat, így sok ruha menekült már meg a kidobástól. Az illatról pedig a mosóparfüm gondoskodik. Ezek mind beszerezhetők pl. a Zöld Boltban, amit azért írok le, mert sokáig nehezen tudtam csak hozzájutni ezekhez a termékekhez. Egyelőre itt tartok, kíváncsian várom, egy év múlva mit teszek még a környezetért.”

Egy hozzászólás Új írása

  1. Visszajelzés: Kriszti – Mit tettél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..